browar majer
Browary rzemieślnicze już od dobrych kilku lat zyskują coraz większą popularność na polskim rynku piwa.
z naturalnych składników oraz zgodnie z tradycyjnymi technikami warzenia.
W tej kwestii nie uznajmy kompromisów, dlatego nasze piwa tworzymy z produktów najwyższej jakości. Słody sprowadzamy z Bambergu, ze znanej na całym świecie słodowni Weyermann. Do tworzenia określonego rodzaju piwa wykorzystujemy nawet do siedmiu rodzajów słodu. Proces produkcji nie jest w żaden sposób przyśpieszany i trwa – w zależności od gatunku – od trzech do dwunastu tygodni.
Wzrost konsumpcji piw rzemieślniczych świadczy o rosnącej modzie na tradycję i regionalność. Piwa rzemieślnicze, w porównaniu z piwami produkowanymi masowo, są oryginalne i wyróżniają się niepowtarzalnym smakiem. Produkowane są w małych i niezależnych browarach regionalnych, takich jak MiniBrowar Majer, według autorskiej receptury, z wykorzystaniem jedynie naturalnych składników.
W MiniBrowarze Majer warzymy niepasteryzowane i niefiltrowane piwa.
Wierzymy, że dobre piwo może powstać wówczas, gdy zostanie wytworzonez naturalnych składników oraz zgodnie z tradycyjnymi technikami warzenia.
W tej kwestii nie uznajmy kompromisów, dlatego nasze piwa tworzymy z produktów najwyższej jakości. Słody sprowadzamy z Bambergu, ze znanej na całym świecie słodowni Weyermann. Do tworzenia określonego rodzaju piwa wykorzystujemy nawet do siedmiu rodzajów słodu. Proces produkcji nie jest w żaden sposób przyśpieszany i trwa – w zależności od gatunku – od trzech do dwunastu tygodni.
Wszystkie nasze piwa dostępne są także w półlitrowych, bezzwrotnych butelkach.
Wszystkie gatunki piwa Majer (jeśli tylko pozwala na to receptura) tworzone są zgodnie z najstarszą normą piwną z 23.04.1516 roku – Beyerischem Reinheitsgebot, według której do produkcji piwa używa się jedynie czterech składników: wody, słodów, drożdży oraz chmielu.
proces produkcji
W dużym skrócie przedstawimy Państwu proces warzenia piwa.
zwiedzanie browaru
Wszystkich pasjonatów piwa ciekawych procesu jego powstania zapraszamy na wycieczkę po MiniBrowarze Majer,
podczas którego nasz piwowar Karol w ciekawy sposób opowie Wam jak powstaje piwo.
podczas którego nasz piwowar Karol w ciekawy sposób opowie Wam jak powstaje piwo.
Ponieważ w browarze codzienne pracujemy pełną parą i dlatego nie zawsze jesteśmy w stanie zapraszać Gości,
prosimy o indywidualne umawianie wycieczek pod numerem tel. 32 701 12 00
- Mini Browar MajEr
- 44-100 gliwice
- studzienna 8
- restauracja : 32/ 747 77 77
- rezerwacja : 32/ 747 77 77
- czynne:
- pn. - czw. 1100 - 2300
- pt.- sb. 1100 - 2400
- nd. 1100 - 2200